Camperbouwer verhuist zijn werkplaats naar de Jaarbeurshallen in Utrecht


De Groningse scale-up VAN-Jorn bouwt van 5 tot en met 9 oktober twee gloednieuwe campervans op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Jorn Hofman, oprichter van het camperbouw bedrijf: “We geven een kijkje in de keuken om te laten zien hoe wij onze modulaire campervans bouwen. Want ons team is hartstikke trots op de tientallen unieke campers die we per jaar afleveren”.

Je productieproces open en bloot geven: iets wat veel bedrijven spannend vinden. Groningse camperbouwer VAN-Jorn durft het aan en brengt zijn werkplaats mee naar de grootste kampeerbeurs van Nederland. In de Jaarbeurshallen in Utrecht gaat de camperbouwer van 5 tot en met 9 oktober twee nieuwe bestelbussen ombouwen tot kant en klare VAN-Jorn campervans.

Joost de Vrankrijker, Event Manager bij Jaarbeurs Utrecht, heeft samen met VAN-Jorn het plein met de toepasselijke naam ‘De Werkplaats’ uitgewerkt. “We zien dat er steeds meer beursbezoekers specifiek komen kijken naar de ‘niet standaard’ campers. Zo stond VAN-Jorn vorig jaar ook op de beurs. We hebben hen gevraagd een extra dimensie te geven aan het thema camperbouw door te laten zien wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een campervan.”

Werkplaats op de beurs

VAN-Jorn’s Werkplaats-chef Lars Bouma heeft er zin in: “We bouwen onze buscampers heel secuur en systematisch. We hebben de afgelopen jaren veel tijd in de ontwikkeling van ons modulaire bouwsysteem gestoken en vinden het leuk om te laten zien wat een mooi product wij maken”. Toch is het best spannend, Bouma: “Twee volledige campers in vijf dagen bouwen is best wel krap. Maar we bereiden alles goed voor zodat we dezelfde kwaliteit kunnen bouwen als dat we in onze eigen werkplaats in Groningen zouden doen.”.

Duurzame materialen

VAN-Jorn bouwt ‘modulaire campervans’. Dat betekent dat je als toekomstige camperaar zelf je meubels kiest en de indeling kan bepalen. Door de modulaire indeling kan het interieur over de jaren uitgebreid of aangepast worden. De interieurs zijn opvallend door het gebruik van natuurlijke materialen en de vormen die een ruimtelijk gevoel geven aan de campervans.

De modulaire interieurs worden bijna volledig opgebouwd uit een paar hoofdmaterialen: hardhout, multiplex beplakt met een gekleurde toplaag, aluminium delen en mat corian voor de keukenbladen. Lars Bouma: “Het zijn stuk voor stuk duurzame materialen, die een leven lang mooi blijven. Daarbij kunnen wij het makkelijk vervangen als er een ongelukje gebeurt en er iets gerepareerd moet worden.”

Van bestelbus tot jouw buscamper

Enkele weken na de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht gaan de gebouwde bussen naar de showrooms van Peugeot-dealer Nefkens in Utrecht en Den Bosch. De bussen zijn bedoeld als voorbeeld interieur voor mensen die een campervans overwegen. Bij VAN-Jorn in Groningen kan vervolgens het eigen interieur worden samengesteld.

Stel je eigen VAN samen

Maak een afspraak

Puzzel jouw eigen
VAN bij elkaar

in onze configurator

Op je gemak alles over de Module-VAN lezen? We hebben alles uitgewerkt in een drietal emails. We vertellen je waarom iedere VAN uniek is, nemen je mee in ons verhaal, en vertellen je alles wat je moet weten om je eigen droomcamper samen te kunnen stellen.