Vragen en antwoorden

Je wil graag weten waar je aan toe bent. Daarom nemen we graag je vragen en zorgen weg. Hieronder wijzen we je in de goede richting met een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Verdiepende blogs

Er komt een hoop kijken bij het kopen, samenstellen en de techniek van een camper. Hieronder lichten we verschillende onderwerpen uit, om je op weg te helpen. 

Veelgestelde vragen

Na het ontwerpen van jouw camperinterieur gaan we aan de slag met de bestelwagen. Deze lever je óf zelf aan, of bestellen wij nieuw voor je bij de dealer.

Wanneer de bus binnen is gaan wij aan de slag om jouw droomcamper te verwezenlijken. De bouw van een modulaire camper neemt gemiddeld 5 maanden in beslag. Deze tijd is afhankelijk van de drukte op dat moment en de eventuele levertijden van jouw nieuwe bus.

De meeste campers hebben standaard 2 goedgekeurde zitplaatsen voor tijdens het rijden. Het is mogelijk dit aantal omhoog te keuren naar 4 indien gewenst. In dit geval dient er een gordelbok met gekeurde gordels geplaatst te worden. Een vijfde zitplaats kan gecreëerd worden met een draaibaar gordelbankje voorin (drie zitplaatsen in de cabine).

Over geld doen we niet geheimzinnig. Alle modules hebben een eigen prijs. Kijk voor het hele overzicht in onze configurator.

De prijs voor een modulaire camper is afhankelijk van de gekozen modules en extra opties (zoals een luifel en zonnepanelen). VAN-Jorn kan vanaf 32.000 euro een compleet interieur bouwen. Een camper inclusief de nieuwe Peugeot Boxer-bus bouwen en komt neer op ongeveer €82.000 euro.

Wij kunnen inbouwen in de volgende bestelbussen:

 

• Peugeot (e-)Boxer, Citroën (ë-)Jumper, Fiat (e-)Ducato: vanaf 2012; hoogte 1 of 2; lengte 2, 3 of 4.

• Opel (e-)Movano vanaf 2021; hoogte 1 of 2; lengte 2 tot 4. 

• Toyota Proace Max (Electric): vanaf 2024; hoogte 1 of 2; lengte 2 tot 4.

•Mercedes (e)Sprinter: vanaf 2019; hoogte 1 of 2; lengte 2 of 3.

Volgens de regels van de Belastingdienst dient de hoogte van een kampeerauto minimaal 170 cm te bedragen. Bij de hoogte 2 bestelbussen is dit geen probleem. Kies je voor een hoogte 1 bus dan zal je de binnenruimte moeten verhogen. Het dak moet dan zijn voorzien van een uitklapbaar of permanent aangebrachte gesloten dakconstructie. Hierdoor wordt de binnenruimte tot minimaal 170 cm verhoogd, over een lengte van minimaal 100 cm en een breedte van minimaal 90cm.

Wil je met vier slapen? Dan is een hefdak waarschijnlijk ook nodig. Zo creëer je een tweepersoonsbed op het dak van de bus.

Voor een kampeerauto is de motorrijtuigenbelasting voor een tijdvak van 3 maanden een kwart van de belasting die je moet betalen voor een personenauto. Maar om zover te komen, is het noodzakelijk dat de volledige RDW keuring van bus naar kampeerauto is afgerond, inclusief BPM berekening, BPM aangifte, BPM betaling en afgifte van kentekenpas met nieuw kenteken. Pas daarna kun je schriftelijk een verzoek doen aan de Belastingdienst om gebruik te mogen maken van het bijzonder tarief.

Fabriekscampers zijn de standaard in camperland. Ze zijn gemaakt voor ‘de meeste mensen’ en vaak super volledig uitgevoerd. Dat betekent dat ze vaak een volgebouwd interieur hebben en flink aan de prijs zijn. Ook de prijzen voor een gebruikte fabriekscamper zijn vaak nog vrij fors. Je hebt dan een camper met een gebruikt interieur, dat vaak slijtage vertoont en niet de moderne uitstraling heeft die je zou willen.

Bij VAN-Jorn stel je zelf een uniek interieur samen speciaal voor jouw wensen. Je hebt dus zelf de keuze, en hebt een nieuw en super stijlvol interieur. Het interieur is blijvend flexibel en past in alle levensfasen voor de droomcamper die echt bij je past. Daarbij heb je zelf de keuze voor de basisbus – basis of super luxe, nieuw of gebruikt – en kies je voor duurzame materialen die lang mooi blijven.

Over de aankoop van een nieuw voertuig ben je als particulier in Nederland een extra belasting verschuldigd, genaamd BPM. Dit bedrag wordt voor een zakelijk voertuig niet betaald. Koop je een gebruikte bestelbus van een bedrijf en maak je hier een camper van? Dán wordt het voertuig een particulier voertuig (op geel kenteken) en ben je BPM verschuldigd. Gelukkig niet het volledige bedrag: dit bedrag bouwt over een periode van 20 jaar af, waarbij de eerste 5 jaar het grootste percentage afbouwt. Pas op het moment dat de BPM aangifte (en betaling) is voldaan, wordt een nieuw kenteken afgegeven en kan je met je nieuwe camper op weg.

 

Over BPM schreven we eerder dit artikel

Wij hebben een voorraad nieuwe bussen die we voor een scherpe prijs aan je aan kunnen bieden. Heb je al een geschikte bus, of wil je zelf zelf graag een bus regelen? Dan bouwen we die ook graag voor je in.

 

Een gebruikte bus vinden spannend, of ingewikkeld? Wij helpen je graag op weg in de aankoop, en geven je tips waar op te letten. 

Jazeker! Je bent van harte welkom in onze werkplaats en showroom in Groningen. Verder kan je ook terecht bij onze Nefkens-showrooms op meerdere locaties in Nederland. Hier vind je alle locaties.

Heb je een andere vraag?

Wij beantwoorden telefonisch of per mail al je vragen en kunnen voor bijna alles een mooie oplossing bieden. 

Stel je eigen VAN samen

Maak een afspraak

Puzzel jouw eigen
VAN bij elkaar

in onze configurator

Op je gemak alles over de Module-VAN lezen? We hebben alles uitgewerkt in een drietal emails. We vertellen je waarom iedere VAN uniek is, nemen je mee in ons verhaal, en vertellen je alles wat je moet weten om je eigen droomcamper samen te kunnen stellen.