Jonge camperbouwer uit Groningen slaat de handen ineen met grote autodealer


De gerenommeerde Peugeot dealer Nefkens is een samenwerking aangegaan met de Groningse startup VAN-Jorn. Vanaf deze week zijn de handgemaakte modulaire buscampers te bezichtigen in de Nefkens-showrooms in Groningen, Utrecht, Nieuwegein en ’s Hertogenbosch. “Gevestigde bedrijven en kansrijke startups kunnen heel veel aan elkaar hebben”.

Inmiddels vier jaar houd ondernemer Jorn Hofman (22) zich bezig met campers in- en ombouwen. Twee jaar geleden bouwde hij een werkplaats op het Suikerterrein in Groningen en sloeg met een jong team van technische mensen aan het ontwikkelen. Nu is VAN-Jorn klaar voor de volgende stap: “We gaan opschalen van twintig bussen tot nu toe naar tussen de honderd en tweehonderd de komende drie jaar”.

Gevestigde orde

Hofman neemt de bussen die tot camper omgebouwd worden af van Peugeot, via de Nefkens dealer. “Begin dit jaar hadden de Nefkens regiomanager een mooi gesprek over hoe het is om als organisatie volwassen te worden. Hoe moeilijk het kan zijn om tegen de gevestigde orde op te boxen. Toen zei hij: volgens mij is dit voor ons allebei een mooie kans, laten we kijken of we niet samen wat kunnen ondernemen”.

Vanaf deze week zijn in de Nefkens-showrooms in Groningen, Utrecht, Haarlem en Almere VAN-Jorn-campers te zien. “Nefkens gaat hierdoor ook een ander publiek naar de showroom trekken”, vertelt Hofman. “Mensen die eerder misschien niet naar andere optie dan de grote witte fabriekscampers keken. Uiteindelijk spreekt een ingerichte buscamper toch tot de verbeelding, van hoe zo’n bus echt jouw huisje op wielen kan worden”.

Zelf samenstellen

De campers van VAN-Jorn bestaan uit losse modules waardoor mensen zelf een

interieur kunnen samenstellen. De basis van de formule is een zelf ontwikkeld systeem om in de bus rails aan te leggen waar van alles aan bevestigd kan worden. Bankjes, een bed, keuken- en wandmodules, bovenkastjes en lampjes. Inmiddels zijn bijna dertig modules beschikbaar.

In de Nefkens-showrooms in Groningen, Utrecht, Haarlem en Almere staan al ingebouwde camperbussen met elk een eigen stijl. De showrooms zijn zonder afspraak te bezoeken. De Nefkens-medewerkers staan klaar om meer vertellen over de bussen en het interieur.

Over Nefkens Peugeot

Met 15 dealerbedrijven is Nefkens de grootste vertegenwoordiger van het merk Peugeot in Nederland. Nefkens is sinds 1878 actief in de autobranche. Het bedrijf biedt een breed scala aan auto’s en bussen voor zowel particulieren als zakelijke klanten.

Op je gemak alles over de Module-VAN lezen? We hebben alles uitgewerkt in een drietal emails. We vertellen je waarom iedere VAN uniek is, nemen je mee in ons verhaal, en vertellen je alles wat je moet weten om je eigen droomcamper samen te kunnen stellen.