Hier moet je op letten: Camperverzekeringen en de voordelen van verschillende verzekeraars

De eerste kilometers staan voor de deur en je bent bijna klaar om met je nieuwe camper de weg op te gaan. Maar voordat je vertrekt, is er één belangrijk iets om te regelen: je camperverzekering. Een goede verzekering biedt niet alleen bescherming, maar ook gemoedsrust tijdens je reis. Laten we eens kijken naar enkele populaire camperverzekeraars en waarom ze het overwegen waard zijn: 

Algemeen:

  • No claim-kortingen worden meestal overgenomen van die van je autoverzekering.
  • Let op de inboedeldekking, je hebt namelijk veel inboedel aan boord.
  • Nieuwe campers verzeker je standaard voor de nieuwwaarde. Voor campers op basis van een gebruikte bus is het beleid wisselend per verzekeraar. Vaak komt er een taxatie van het voertuig aan te pas.
  • Beveiligingseisen per verzekeraar zijn verschillend, meestal rond de 75.000 euro heb je een verplicht alarm of versnellingsbakslot nodig.

Unive, Centraal Beheer, en Interpolis: Deze verzekeraars bieden camperverzekeringen als onderdeel van hun aanbod. Als je al bij een van deze partijen verzekerd bent, kan het voordelig zijn om hier ook te informeren. Mogelijk heb je dan pakketvoordeel. Als je op zoek bent naar een algemene dekking met een prima reputatie, zijn deze verzekeraars het overwegen waard. Let op: bij deze verzekeraars moet je de waarde van jouw camper vaak wel laten taxeren (kosten zijn voor de verzekerde). 

Camperverzekerd: Zoals de naam al doet vermoeden, is Camperverzekerd gespecialiseerd in camperverzekeringen. Ze begrijpen de specifieke behoeften van camperbezitters en bieden op maat gemaakte dekkingen. Camperverzekerd is een partij met gemiddeld wat lagere prijzen en een langdurige waardedekking. Je betaalt wel eenmalig taxatiekosten bij het afsluiten. Als je van plan bent je camper ook te gaan verhuren, dan kan je niet bij deze verzekeraar terecht. Camperverzekerd heeft geen kilometerlimiet per verzekeringsjaar.

NKC (Nederlandse Kampeerauto Club): Als de grootste camperclub van Europa, biedt NKC niet alleen lidmaatschap en reisbegeleiding, maar ook camperverzekeringen. Als gespecialiseerde club begrijpen ze de wensen van camperaars en bieden ze hele uitgebreide camperverzekeringen met specifieke voordelen voor leden. Vaak is NKC maandelijks een tot enkele tientjes duurder dan de goedkoopste uit de markt.

Aveco: Net als NKC en Camperverzekerd, is Aveco ook een specialist in camperverzekeringen. De verzekeringsdekking is zeer uitgebreid en de hulpverlening wordt goed beoordeeld. Ze zijn een volmachtpartij, wat betekent dat je bij een schade direct contact hebt met de mensen van Aveco zelf. Dat resulteert in korte lijntjes en dat de medewerkers weten waar ze het over hebben.

Campertaxatie bij VAN-Jorn

Verzekeraars NKC en Aveco hebben de productie en interieurs van VAN-Jorn doorgelicht, en stellen daarom geen aanvullende taxatie-eisen. Andere verzekeraars mogelijk wel. Vaak krijg je hier een termijn van 2 tot 4 weken voor, en kiest de verzekeraar de partij die de taxatie uitvoert.

Beveiligingseisen: versnellingsslot of alarm

Vaak worden er vanaf een totale waarde van de bus + interieur boven de €75.000 euro aanvullende beveiligingseisen gesteld. Dit kan zijn een versnellingsbakslot (ook wel bekend als Bearlock) of een elektronisch alarm (beveiligingsklasse 3). Je kiest welke optie jij het fijnst vindt, eventueel kun je beide opties ook combineren. De beveiligingseisen kunnen tijdens de bouw van je camper direct geplaatst worden. De kosten van beide opties zijn gelijk bij VAN-Jorn.

Bij het kiezen van jouw camperverzekering is het van belang om de voordelen van verschillende verzekeraars te vergelijken. Overweeg hoe belangrijk de verschillende dekkingen voor jou zijn. Let hierbij op de mogelijkheid om de camper uit te lenen of zelfs te verhuren, hoe de klantenservice bevalt en wat voor beveiligingseisen er gesteld worden. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen die jouw avonturen op de weg zorgeloos en met vertrouwen maakt.

Op je gemak alles over de Module-VAN lezen? We hebben alles uitgewerkt in een drietal emails. We vertellen je waarom iedere VAN uniek is, nemen je mee in ons verhaal, en vertellen je alles wat je moet weten om je eigen droomcamper samen te kunnen stellen.